Chili con carne met gehaktballen

Categorieën Blog

Deze variant van de chili con carne is gemakkelijk te bereiden. Het recept is bedoeld voor vier personen.

Benodigde ingrediënten:

  • 1 blik bruine bonen
  • 700 gram tomatensaus
  • 400 gram gehakt (rundvlees)
  • 1 kleine pot pepers
  • 4 lente-uitjes
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel koriander
  • Een kwart theelepel komijnzaden
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Meng het gehakt met garam masala en zout en peper naar smaak. Draai hier zestien gehaktballen van. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballen.
  2. Verhit olie in een andere koekenpan tot het heel heet is. Meng paprika, pepers, tomatensaus, helft van de lente-uitjes en helft van de koriander in een keukenmachine tot een gladde saus. Doe dit in de koekenpan.
  3. Doe de bruine bonen en het komijnzaad in de pan met gehaktballen. Haal de gehaktballen eruit als ze aan alle kanten bruin zijn. Blijf de bonen verwarmen.
  4. Verdeel de bonen over vier borden en verspreid hier wat saus en gehaktballen over. Garneer het gerecht met de resterende lente-uitjes en koriander en serveer.

Tips:

  1. Garam masala kunt u in de winkel halen, maar u kunt het ook zelf maken van kardemompeulen en andere kruiden.
  2. Deze chili con carne is lekker met rijst. De rijst kunt u maken met een kaneelstokje en een halve limoen. Kook het op matig vuur en schep het dan als eerste op de borden. Doe hier een laag bonen en een laag saus en gehaktballen overheen. De rest van de limoen kunt u in schijfjes snijden om het gerecht te garneren.
  3. U kunt yoghurt of crème fraîche bij dit gerecht serveren.