Mondkapjes kopen bij de groothandel of in de winkel?

Categorie├źn Blog

Mondkapjes kopen groothandel, in de winkel of bij een gewone webwinkel. Ga je mondkapjes kopen bij de groothandel, dan koop je er een groot aantal tegelijkertijd. Dat is handig, omdat je in Nederland in het openbaar vervoer nu verplicht bent om een mondkapje te dragen. Dat is om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. In het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes verplicht. Dit worden ook wel civiele mondkapjes genoemd. Bij de groothandel koop je pakken met minimaal 50 stuks voor een bijzonder lage prijs.

Wegwerp mondkapjes kopen bij de groothandel

De groothandel voor mondkapjes verkoopt deze in allerlei soorten en maten. Er worden ook medische mondkapjes aangeboden, maar voor het openbaar vervoer zijn mondkapjes voor civiel gebruik voldoende. Deze koop je dan in aantallen die beginnen bij 50 stuks en die op kunnen lopen tot 5000. Hoe meer mondkapjes je gaat kopen bij de groothandel, hoe goedkoper ze worden per stuk. En een bepaalde hoeveelheid mondkapjes in voorraad hebben is altijd handig. Vooral als je elke dag met het openbaar vervoer reist.

Hoeveel mondkapjes heb je nodig?

Als je mondkapjes gaat kopen bij de groothandel, dan moet je natuurlijk wel weten hoeveel je nodig hebt. Het is erg gemakkelijk om te veel te bestellen, ook al zijn ze niet duur. Iemand die dagelijks met het openbaar vervoer reist, bijvoorbeeld naar en van het werk, heeft wekelijks minimaal 10 mondkapjes nodig. Door mondkapjes te kopen bij de groothandel bespaar je dan veel geld. Reis je niet dagelijks met het openbaar vervoer, dan heb je geen grote aantallen mondkapjes nodig. Het is dan misschien beter om je mondkapjes niet te kopen bij de groothandel, maar bij een drogist in de winkelstraat of op het station.

Andere mondkapjes van de groothandel

Je kunt civiele mondkapjes kopen bij de groothandel, maar ook medische mondkapjes. Deze heb je niet nodig als je in het openbaar vervoer reist, maar als jij een bepaalde reden hebt waarom je extra voorzichtig moet zijn, dan kun je deze overwegen. De medische mondkapjes zijn bedoeld voor medisch personeel en moeten daar ook voor beschikbaar blijven. Je beschermt daar jezelf en anderen mee, terwijl je met niet-medische mondkapjes juist alleen anderen beschermt. Met een civiel mondkapje kun je alleen anderen niet besmetten. Dat is een prima situatie, zolang iedereen zich eraan houdt, zoals in het openbaar vervoer het geval is.

Zelf stoffen mondkapjes maken

In plaats van een aantal wegwerp mondkapjes te kopen bij de groothandel, kun je ook zelf stoffen mondkapjes maken. Deze kunnen worden hergebruikt, dus na een reis doe je hem in een afsluitbaar zakje en was je hem zo snel mogelijk. Na het wassen kun je ze opnieuw gebruiken. De instructies voor het zelf maken van je mondkapjes vind je bij de Rijksoverheid. Zij hebben een stappenplan opgesteld dat je kunt volgen. Maak een aantal (dit is niet moeilijk) en je hoeft geen mondkapjes te kopen. Berg ze netjes op, klaar voor gebruik, en je hebt altijd een mondkapje tot je beschikking.