Plantaardige Omega 3 producten zijn minstens zo gezond als de dierlijke varianten

Categorie├źn Blog

We komen steeds meer te weten over ons lichaam en we slagen er dan ook steeds meer in om een gezondere levensstijl te vinden. Er zijn tal van voedingstoffen die het lichaam nodig heeft om in een goede conditie te blijven. Omega 3 is hier een goed voorbeeld van, die bij de meeste mensen wel bekend is. Niet iedereen weet echter precies wat Omega 3 inhoud en op welke vlakken dit precies goed is voor onze gezondheid en het lichaam. Omega 3 vetzuren zijn cruciaal voor een goede gezondheid en terug te vinden in diverse soorten voeding. De meest Omega 3 rijke voeding soort was tot voor kort vooral vette vis, wat ervoor heeft gezorgd dat er nog meer vis gevangen wordt als ooit tevoren. Gelukkig wordt er steeds meer bekend over plantaardige alternatieven en is er nu ook algenolie beschikbaar op de markt die minstens net zo goed is voor de gezondheid als Omega 3 uit vis.

Plantaardige Omega 3 past bij een duurzame en verantwoorde levensstijl

We delen de aarde met steeds meer mensen en we moeten dan ook steeds meer rekening gaan houden met onze invloed op het milieu, de natuur en verschillende ecosystemen. Jarenlange overbevissing heeft aanzienlijke schade gedaan aan tal van ecosystemen in onze oceanen wat ook weer haar invloed heeft op ons leven op het vaste land. Om bewuster te leven is het goed om zoveel mogelijk gebruik te maken van plantaardige producten. Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een vegetarisch dieet of een veganistische levensstijl, waarbij de natuur absoluut gebaat is. Als resultaat hiervan passen aanbieders en producenten ook hun aanbod aan en zijn er steeds meer plantaardige varianten van producten beschikbaar, zoals in het geval van Omega 3 producten gemaakt op basis van algenolie.

Steeds meer plantaardige Omega 3 producten op de markt

Vegan Omega 3 heeft vele voordelen voor het lichaam en draagt dan ook bij aan het gezond houden van het hart en de bloedvaten. Naast het hart en de bloedvaten draagt de consumptie van Omega 3 producten ook bij aan de ondersteuning van de hersenfunctie en ook het gezichtsvermogen. De laatste jaren komen er steeds meer plantaardige varianten bij in deze productgroep en zowel bij de meeste drogisten, als ook in een van de vele webshops vind je nu tal van supplementen terug die 100% plantaardig zijn.