Verantwoord afvallen met een gezond eetpatroon

Categorieën Blog

Ben je te zwaar? Dan is het ten eerste zeer belangrijk om jouw eetpatroon onder de loep te nemen. Misschien eet je teveel vet, suikers of te eenzijdig. Of je een gezond gewicht hebt is te bepalen aan de hand van Body Mass Index (BMI). Je berekend deze door je geslacht, leeftijd, lengte en gewicht in te vullen. Hoe kleiner en zwaarder des te hoger het BMI zal zijn. Een BMI boven de 30 wordt aangemerkt als obesitas en verhoogt het risico op hart en vaatziekten samen diabetes op langere termijn.

Bij een BMI tussen de 25 en 30 ben je al wat te zwaar. Bij extreem overgewicht, een BMI van 40 over hoger is vaak medische hulp nodig om af te vallen. Je BMI dient tussen de 18,5 en 25 te liggen voor een gezond gewicht. Belangrijk is om eetmomenten over de dag te verdelen en te matigen met suikers, vet eten en voeding met veel koolhydraten zoals koekjes, snoep, wit brood, witte rijst en pasta. Veel vezels, veel groente en fruit dragen bij aan een gezonde leefstijl. Als je wilt afvallen is het belangrijk om 500 calorieën minder te benuttigen dan de normale behoefte van 2200 calorieën op een dag. En minstens 30 minuten per dag matig tot intensief aan beweging te doen. Een KG per week afvallen is het meest verantwoord.

Exclusieve methodes om af te vallen

Naast een dieet, sporten en gezonde leefstijl is er nog een methode die gewichtsverlies kan stimuleren. De zogeheten Size Zero methode. De Size Zero is een speciale behandeling om lichaamsvet te doen afnemen. Er wordt hierbij speciaal gebruik gemaakt van ultrasone geluidsgolven met spierstimulatie. Size Zero heeft een goede wetenschappelijke basis en is nog een relatief nieuw methode om af te slanken en cellulitis te verminderen. Naast het verminderen van vetmassa bouw je spiermassa op. Spiermassa opbouwen zorgt voor een goede verbranding van vetten, hoe meer spieren hoe sneller je af kunt vallen. De methode is even effectief als uren trainen in de sportschool.

Het scheelt daarbij ook heel veel tijd, behalve als je sporten leuk vind natuurlijk. De methode kan zowel voor gehele lichaam als voor het gezicht worden gebruikt. Er worden elektroden met plakkers aangebracht die stimulatiegolven afgeven aan de spieren waardoor de spieren toenemen in volume door afvalstoffen die uit het lichaam worden getransporteerd via de lymphe. De ultrasone geluidsgolven vernietigen vetcellen. Er zijn meerdere sessies nodig voor resultaat maar dit kan al binnen enkele weken zichtbaar worden. Van belang voor het beste resultaat is dat er naast deze methode een gezond eetpatroon wordt gehandhaafd in combinatie met beweging van minstens 30 minuten per dag. Wij helpen je graag. Hier kun je jouw afval inspiratie vandaan halen.