Werken aan je gezondheid

Categorieën Blog

In het nieuws en in veel artikelen gaat het steeds vaker over de mentale gezondheid van de mens. Mentale gezondheid wordt dan ook steeds belangrijker, maar wat is mentale gezondheid dan precies? En hoe kun je jouw mentale gezondheid verbeteren? Mentale gezondheid is aan de ene kant de afwezigheid van geestelijke of psychologische aandoeningen en aan de andere kant ook een staat van mentaal welzijn.

Mentale gezondheid bij het afvallen

Wanneer je aan afvallen denkt, is mentale gezondheid niet het eerste waar je aan zou denken. Maar afvallen heeft niet alleen te maken met je gewicht en lichamelijke welbevinding. Om af te vallen heb je namelijk de juiste mindset nodig. Een goed voorbeeld zijn bijvoorbeeld mensen die in het nieuwe jaar goede voornemens hebben om af te vallen. De eerste weken gaat dit goed, maar al snel vallen velen terug in hun oude patroon. Meestal omdat ze niet snel genoeg resultaat zien. Nauw verbonden hieraan is de motivatie. Deze onderscheiden we in twee vormen: intrinsiek en extrinsiek. Wanneer iemand wil afvallen om weer in een kledingstuk te passen noemen we dat een extrinsieke motivatie. Mensen met een extrinsieke motivatie zijn bereid eerder op te geven dan mensen met een intrinsieke motivatie. Een voorbeeld van intrinsieke motivatie is bijvoorbeeld wat kilo’s af willen vallen om gezonder en gelukkiger te zijn. Het vinden van een intrinsieke motivatie is lastig, je kan daarom altijd de hulp van dietist in Enschede inschakelen.

Hulp bij het afvallen

Naast een diëtist zou je ook de hulp van een personal trainer kunnen inschakelen. Een goede personal trainer in Enschede is NK Personal Training. Samen met jouw personal trainer maak je namelijk een persoonlijk gevarieerd trainingsschema. Wat helemaal op jouw lichaam en sportdoelen is afgestemd. De personal trainer houdt hierbij ook rekening met hoe vaak je wil sporten en hoe snel je resultaat wil en kunt behalen. Ook kunnen ze helpen bij het opstellen van een voedingsschema om nog sneller je doelen te behalen. In samenwerking met een diëtist zullen de kilo’s in no-time verdwijnen en zal jij je mentaal en fysiek beter voelen.