Zorgverzekering en dieetadvisering

Categorieën Blog

Veel mensen weten niet of dieetadvisering door de ziektekostenverzekering worden gedekt. Dit heeft ook met bepaalde factoren te maken zoals welk pakket u kiest, welke verzekeraar en wat uw wensen en behoeften zijn.

Waarom een dieet volgen?
De afgelopen jaren is het aantal personen die lijden aan obesitas sterk gestegen. Z’n 30 procent van de vrouwen en 40 procent van de mannen lijdt aan overgewicht. Dit komt doordat de balans tussen genoeg bewegen en niet teveel eten is veranderd. Door deze verandering eten mensen teveel en krijgen zij teveel ongezonde vetten binnen. Om deze vetten kwijt te raken, is men genoodzaakt voldoende te bewegen. Als dit niet gebeurd, dan blijft het overtollige vet in het lichaam en zullen mensen dus steeds meer overgewicht krijgen.

Een diëtist kan hulp bieden om de juiste balans tussen eten en bewegen weer te herstellen. Een diëtist is gespecialiseerd op het gebied van voeding. Sommige mensen doen er aanspraak op en anderen mensen worden op initiatief van de huisarts doorverwezen.

Niet of wel verzekerd?
Sinds 2013 wordt dieetadvisering (een diëtist) weer vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Per jaar krijgt u drie uur vergoed alles daarbuiten moet u zelf financieren als u zich hier niet extra voor verzekerd. Let er wel op als u een diëtist vanuit uw basiszorgverzekering bezoekt dat deze kosten eerst op het eigen risico worden verhaald. Voor personen onder de achttien jaar wordt een diëtist niet vergoed vanuit het eigen risico.

De ziektekostenverzekering
Alle ziektekostenverzekeraars vergoeden dieetadvisering, omdat deze terug geplaatst zijn in de basiszorgverzekering. De basisverzekering vergoed maximaal drie behandeluren. Mocht u meer uren denken nodig te hebben dan dient u een aanvullende verzekering af te sluiten. Op Ziektekostenverzekering.nl krijgt u een compleet overzicht van alle ziektekostenverzekeraars en ziet u ook wat zij vergoeden en wat voor bedrag daaraan vastzit.